Er zijn de afgelopen 3 jaar in opdracht van de EU al 665 stuwdammen verwijderd in 16 verschillende landen in Europa (veruit de meeste daarvan in Spanje).
2020: 101 stuks in 16 EU landen 2021: 239 stuks in 16 EU landen 2022: 325 in stuks 16 EU landen
Er moeten nog 150.000 dammen weg, 'voor de natuur'...
Klimaat experts willen er in totaal zo'n 150.000 verwijderen voor natuurherstel, enkele duizenden per jaar. Volgens het WWF is het doel hiervan om de biodiversiteit te herstellen en dat vissen weer gewoon kunnen doorzwemmen, en dat de visstand van zoetwatervissen weer op het peil komt van voordat die dammen er ooit lagen.
Zie de website van Het Wereld Natuur Fonds: https://www.wwf.nl/wat-we-doen/actueel/nieuws/recordaantal-dammen-verwijderd-europa
Wat ten grondslag ligt aan het verwijderen van de (stuw) dammen is het door de EU gefinancierde "Open Rivieren Programma": https://openrivers.eu
Maar die dammen lagen er toch niet voor niets? Nee, die dammen zijn ‘bewust’ aangelegd in de 19e en 20e eeuw en dienden voor het opslaan van grote watervoorraden dat vervolgens kon worden ingezet als drinkwater voor omliggende (berg) dorpen en voor irrigatie doeleinden voor de boeren in de omgeving.
Uiteraard zit er een enorme keerzijde aan het verwijderen van de dammen, en al melden natuurwetenschappers en klimaat experts natuurlijk in koor dat het allemaal stukken beter is dan voorheen, brengt het wel degelijk grote problemen met zich mee.
Watertekorten Zoals hierboven al beschreven worden door middel van een stuwdam grote hoeveelheden rivier (en of smeltwater) opgevangen dat dient als drinkwater voor omliggende dorpen en als irrigatiewater voor boeren in de omgeving. Die dammen opeens allemaal op grote schaal verwijderen levert in die dorpen natuurlijk grote problemen op.
We hebben allemaal wel de berichten in de MSM voorbij zien komen van Spanje (waar veruit de meeste dammen verwijderd zijn afgelopen 3 jaar) over water tekorten en dat drinkwater nu met tankwagens moet worden aangevoerd. We weten nu waarom!!!
Elektriciteitstekorten Datzelfde geldt voor elektriciteitstekorten. Kolencentrales, gasvelden en zelfs kerncentrales worden in heel Europa in hoog tempo gesloten, en juist de waterkrachtcentrales bij vele stuwdammen, die totaal milieuvriendelijk en klimaatneutraal zijn, worden op sommige plaatsen ook afgebroken waardoor er nog meer energieschaarste ontstaat.
Ten slotte hebben we nog de veiligheid Afgelopen lente en zomer zijn we in de MSM doodgegooid met berichten over modderstromen en rivieren die buiten haar oevers waren getreden, en die werden direct één op één gekoppeld aan klimaatverandering, terwijl in werkelijkheid de kans heel erg groot is dat dit te maken heeft met het verwijderen van zulke grote aantallen (stuw)dammen!!! Zonder dammen krijgen grote hoeveelheden water natuurlijk ook gewoon een veel hogere stroomsnelheid (veelal bergafwaarts).
Is er opzet in het spel om klimaatverandering “bewust” voelbaar te maken? Je zou bijna gaan denken dat er opzet in het spel is om klimaat verandering daadwerkelijk voelbaar te maken voor mensen.
De verplichte overheidswet voor scheiding van regenwater en afvalwater Dit hebben we immers ook eerder al gezien met het overstromen van putten in NL dat direct werd gekoppeld aan extreme neerslag als gevolg van klimaatverandering. Na ons eigen onderzoek in 6 gemeenten en het bevragen van 3 grote aannemers kwamen wij erachter dat bij het vernieuwen van riolen (meestal in combinatie met het ophogen van de straat) er door de overheid verplichting is gesteld dat regenwater niet meer zoals alle jaren voorheen via het open riool mag worden afgevoerd, maar verplicht via separate buizen, de zogenaamde hemelwaterafvoer die vervolgens in open water afvoert, zoals een sloot, singel of rivier als die in de buurt ligt, ook wel “oppervlakte water” genoemd. Onderzoek onder 100 mensen toonde aan dat slechts 1% wist dat dit verplicht was.
Zie overheid.nl waarin beschreven staat dat aannemers bij aanpassingen of het ophogen van straten “verplicht” zijn om hemelwater te scheiden van afvalwater!! https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR101606
Verschil tussen het open riool en een hemelwaterafvoer Wat belangrijk is om te weten, is dat een hoofd rioolbuis die meestal in het midden van de straat ligt en wordt gebruikt voor het open riool vaak een diameter heeft van 1,5 tot 2 meter en daarin dus gigantische hoeveelheden water kunnen worden afgevoerd. Hemelwaterafvoerbuizen zijn meestal maar 30 cm in diameter en zitten dus sneller vol. Bij normale regenval gaat dit meestal goed.
Maar als het heel hard regent zoals bij een stort of hoosbui, dan raken niet alleen de buizen snel vol, maar de sloten en singels die het overtollige water moeten opvangen zitten ook snel aan hun taks met als gevolg dat het water terugvloeit en de putten als het ware beginnen te borrelen, ze spuwen het water weer terug naar boven de straat in. Hier zijn in legio dorpen en steden al meldingen van binnengekomen en ook al heel veel filmpjes van verschenen. Wij hebben zelfs de brandweer gesproken, die beaamden het verhaal. Tijdens stort- en hoosbuien zeiden zij, moeten gemalen in de straat of bij sloten, singels of bij een in de buurt liggende rivier ‘bewust’ worden aangezet om de verzadiging van het oppervlaktewater te voorkomen. Indien dit in het weekend gebeurd is er meestal niemand om de gemalen aan te zetten, zo werd ons verteld!!
Aangezien de meeste Nederlanders niet op de hoogte zijn (of op de hoogte zijn gebracht) van de overheidsverplichting op het scheiden van hemelwater en afvalwater, wordt het dus wel heel makkelijk voor de MSM om een plensbui direct aan klimaat verandering te koppelen aangezien iedere Nederlander wel een put in zijn of haar straat heeft liggen die zou kunnen overstromen en dan denkt, ja zie je wel.
Nieuwbouwwijk Eindhoven onder water
Nieuwbouwwijk Langlaar in Eindhoven stond onlangs (december 2023) compleet blank. Het water kan niet wegzakken in de grond want die is verzadigd door hevige regenval. De regenpijpen zijn zoals hierboven beschreven volgens nieuwe wetgeving niet aangesloten op het riool: ze eindigen net boven de grond op een rooster.
Blijf sceptisch als ze iets koppelen aan klimaatverandering Kortom, als de MSM spreekt over klimaatverandering of daaraan zaken koppelt die niet logisch zijn (zoals ook vaak gebeurd bij ‘aangestoken bosbranden’ die dan gekoppeld worden aan hitte) blijf dan waakzaam, stel vragen en doe onderzoek.
Want uiteindelijk leidt al die klimaat waanzin niet alleen tot onnodige angst maar in de meeste gevallen tot het betalen van meer belasting om het zogenaamd op te lossen!!!
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Om te voorkomen dat we elkaar in de toekomst mogelijk minder of niet meer kunnen bereiken, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (zie footer van de website of onze opinie en blog pagina's, daarop staat een pop-up). Op die manier kunnen we elkaar bereiken in tijden van grotere censuur. Uiteraard blijven we wel actief op X (voorheen Twitter), Facebook, YouTube, GETTR, Gab en sinds kort ook op Thruth Social.
**Taxi in Antwerpen: De Beste Opties voor een Comfortabele Rit door de Stad**
Antwerpen is een van de populairste steden in België, vol prachtige architectuur, een levendig uitgaansleven, en wereldberoemde bezienswaardigheden zoals het MAS (Museum aan de Stroom) en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Voor wie de stad in comfort wil verkennen, is de taxi een uitstekende keuze. In deze blogpost duiken we in alles wat je moet weten over taxivervoer in Antwerpen, inclusief de populairste aanbieders, kosten, en handige tips.
### 1. Waarom Een Taxi Nemen in Antwerpen?
Het openbaar Taxi in Antwerpen is goed, maar taxi’s bieden net dat beetje extra gemak. Hier zijn enkele redenen waarom veel mensen voor een taxi kiezen:
- **Flexibiliteit**: Taxi’s brengen je snel van deur tot…